Pentueet

Eidalun esikoiset

Eidalun kennelin ensimmäinen pentue, kuusi kaunista tyttöä Inessiivi, Elatiivi, Illatiivi, Adessiivi, Ablatiivi ja Allatiivi, syntyivät tammikuun lopulla 2005. Pentueen emä on meidän Nieida (Liehkun Albmi) ja isänä tytöillä on jo edesmennyt aivan valloittava vanhaherra Pilvipolun Aaku.

Tyttöjen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun kakkoset

Toinen pentue, tällä kertaa kolme kaunista tyttöä Ilo, Huvi ja Riemu, syntyivät toukokuun lopulla 2006. Pentueen emä on tälläkin kertaa meidän Nieidamme (Liehkun Albmi) ja isänä näillä tytöillä on hurmaava parkki piirtopää Naavaneidon Nanus.

Tyttöjen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun kolmoset

Hämeenlinnalaiset Eidalun etäpennut, Arjan huomassa kasvaneet vilistäjät Jussi, Oskari, Voitto, Venla ja Emma, syntyivät maaliskuun alussa 2007. Tämän pentueen emä on iloinen elohiiri sijoituskoiramme Nere (Piiparipojan Nerea) ja isä on komea hämäläisherra Tiitiäisen Muohta Tupsu.

Pentueen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun neljäs pentue

Syyskuun alussa 2007 syntyneet taikapojat (Hokkuspokkus, Simsalabim ja Abrakadabra) ovat neljäs kasvattamani paimensukuinen lapinkoirapentue. Tämän pentueen emä on rauhallinen ja tasapainoinen sijoituskoiramme Piika (Puhuripeikon Pohjan Piika) ja isänä pojilla on salskea, rauhallinen stadilaiskundi Naavaneidon Suentassu.

Poikien sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun viides pentue, toisen sukupolven Eidalun-koiria

Helmikuun alussa 2008 syntyneet Tapaluokka-pennut (Indikatiivi, Imperatiivi, Konditionaali, Potentiaali, Eventiivi ja Optatiivi) ovat ensimmäinen toisen sukupolven Eidalun pentue. Tämän pentueen emä on eloisa ja kontaktinhakuinen sijoituskoiramme Nuttu (Eidalun Elatiivi) ja isänä pennuilla on rauhallinen ja ihana, viranomaistasoiseksi pelastuskoiraksikin valmistunut Luntamme BH PEHA PERA-A Reppulin Taur-Dil.

Pentueen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun kuutoset

Hämeenlinnan Eidalun kennelin etätyöpisteeseen syntyivät keväällä 2008 Eidalun optimismi-pennut. Murheenkryyni, Helpotus, Onnenkantama, Toivonkipinä ja Ilon Kyynel aiheuttivat syntymästään asti ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Tämän pentueen emä on aikuistuttuaan rauhoittunut Nere (Piiparipojan Nerea) ja isä on uljas hämäläisherra Taapanterin Hulivili.

Pentueen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun seitsemäs pentue

2010 huhtikuun 12. syntyneet kevätpennut (Hurmio, Huuma ja Lumous) syntyivät ollessani työmatkalla. Lauri ja äitini saattoivat Kajaskiven Nooran avustamina pennut maailmaan. Tämän pentueen emä on rauhallinen sijoituskoiramme Vekkuli (Eidalun Venla) ja isänä pennuilla on tottelevainen ja reipas maalaispoika Pohjanakan Urho.

Pentueen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun kahdeksas pentue

Heinäkuussa 2012 syntyivät Taikan tyttäret kummityttöni kastajaispäivänä meidän mökillemme. Lauri, Taikan oma ihminen Leena sekä ystäväni Nina toimivat kätilöinä tytöille sillä aikaa, kun olin päiväreissulla Kuopiossa. Tämän pentueen emä on sukkelan vikkelä isänsä kopio sijoituskoiramme Taika (Eidalun Eventiivi) ja isänä pennuilla on rauhallinen ja lempeä Pepi (Taapanterin Kepponen).

Pentueen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.

Eidalun yhdeksäs pentue

Heinäkuussa 2014, juuri helteiden alkua edeltävänä päivänä, syntyivät Rillan pennut Rillan omaan kotiin Tuusulaan, mistä emä ja pennut siirrettiin emänsä kanssa meille heti seuraavana päivänä. Rilla hoiti synnytyksen omin voimin Rillan oman ihmisen Annukan ihaillessa vieressä. Minä ja Alina ehdimme todistamaan kahden viimeisen pennun syntymistä. Tämän pentueen emä on Luntan tytär, viliskantti sijoituskoiramme Rilla (Kylkimyyryn Argon) ja isä toimintakykyinen ja hyvähermoinen Elmo (Piiparipojan Malakai).

Pentueen sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton Koiranetistä.

Olen kerännyt kasvattieni terveystietoja ylös, ja toivonkin pystyväni pitämään tätä listaa mahdollisimman ajan tasalla. Jos siis koirallasi ilmenee jokin sairaus (allergia, epilepsia, ruokatorven laajentuma, kilpirauhasen vajaatoiminta, patellaluksaatio tms.) ota heti yhteyttä minuun.