Pentuja

Odotetaan syntyväksi Reppulin kenneliin

Ruska (Eidalun Grazioso) istui tänään 27.8. 2018 kaikessa rauhassa Reppulin Mirjan takakontissa, kun kyytiin hyppäsi suoraan uusintasilmätarkastusreissultaan meidän Maltti (Reppulin Ulbar). Maltti huumautui seurastaan niin, että päätti nalkittaa daaminsa pitkään syleilyyn, joka alkoi kehä kolmoselta ja loppui Mäntsälään. Ja koska kerta ei illalle riittänyt, päätti Maltti varmistaa rakkautensa Ruskalle nalkittaen tytön toistamiseen illan hämärtyessä.

Ruska on 3,5-vuotias pikkuruinen, sievä vaeltamista isäntäväkensä kanssa harrastava tyttö. Sillä on AA-lonkat, terveeksi 11/2017 tutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Polveutumisen perusteella tiedetään, että Ruska on PRA-prcd- ja pompe-terve.

Maltti on pian 4-vuotias rauhallinen uros. Riistaviettiä löytyy jonkin verran, lampaiden paimennusta kokeiltu muutaman kerran. Ääntä lähtee metsässä ja leikkiessä, sisätiloissa hiljainen. Maltilla on CC-lonkat, terveeksi 8/2018 uusintatarkastetut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Se on tutkittu geenitestein pompe- ja DM-terveeksi sekä PRA-prcd-kantajaksi.

Odotetun pentueen sukutaulu on nähtävissä KoiraNetissä. Pennuista lisätietoja voi kysellä Reppulin Mirjalta.

Haaveita, mietteitä, ajatelmia ja toiveita 2019 - 2020...

Tykkään tehdä yhteistyötä Aina Valppaan Johannan kanssa, joten ostimme joulun alla 2014 yhdessä narttupennun Reppulista (i. Eidalun Indikatiivi, e. Reppulin Ron-Durin). Tyttö pääsi Johannan tyttären ikiomaksi ystäväksi, ja tämä hallavan-värinen Moira-tyttönen (Reppulin Uinen Maia) opettelee elämän ihmeitä ja odottaa omaa vuoroaan vuoden 2018 loppupuolelle. Moira luonne- ja terveystarkastetaan luultavimmin loppuvuonna 2018.

Yrtin ja Kassun tytär Freya (Eidalun Abessiivi) syntyi keväällä 2015. Freyan sijoitin tähän lähelle Helsinkiin. Freya on syynätty AB-lonkkaiseksi, 00-polviseksi ja -kyynäräiseksi sekä tervesilmäiseksi nuoreksi neitokoiraksi. 2018 suunnitellaan luonnetestiä, jonka jälkeen sulhoehdokkaiden kosintaa.

Kolmas yhteisomistuskoira Johannan kanssa on meidän Maltin tytär Ymmi (Reppulin Carnen), joka asuu omien ihmistensä luona Lahdessa. Ymmin aikataulu tutkimusten ja muiden suhteen on, että n. 2020 ryhdytään Ymmiä hätyyttelemään tutkittavaksi ja syynättäväksi, siihen asti tyttönen nuuskuttelee maailmaa vapaasti.

Sijoitimme kesän 2018 yhteistyöpentueesta (Lykky x Aaro) Aina Valppaan Johannan kanssa taas yhdessä neitokoiran. Isla-neito muutti Helsinkiin, ja annetaan neitosen nyt kasvaa ja oppia koirien juttuja jokunen vuosi, ennenkuin ruvetaan sen pään menoksi mitään suunnittelemaan.

Lisäksi suunnitelmissa on tehdä yhteistyöpentuja kasvattien omistajien kanssa. Tulevina vuosina Milan lisäksi astutetaan ei-sijoituskoirista ainakin Instruktiivi (Nuttu). Kiitos jo etukäteen koirien perheille luottamuksesta <3

Eidalun-pennut luovutetaan aina Kennelliiton rekisteriin rekisteröityinä, mikrosirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina sekä Musti&Mirri-repulla ja hyvillä pentuohjeilla varustettuna. Pennun hinta sisältää myös ensimmäisen vuoden jäsenyyden Paimensukuisen Lapinkoiran Seurassa sekä/tai Porokoirakerhossa pennunostajan niin halutessa.