Pentuja

Meillä ei juuri nyt ole pentuja, suunnitteilla kuitenkin ehkä vuodelle 2016

Yrtin siskon Hehkun emännän kanssa oli hieman puhetta, että vuoden 2016 aikana mahdollisesti tekisimme yhteistyöpentueen. Eli Hehku on nyt syksyn aikana menossa niin terveystarkkeihin kuin luonnetestiinkin, ja sitten talven tullen aloitetaan kosiomenot, jota myöten asiaa edistellään... Palaan tähän tarkemmin, kun asia etenee.

Eidalun-pennut luovutetaan aina rekisteröityinä, mikrosirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina sekä Musti&Mirri-repulla ja hyvillä pentuohjeilla varustettuna. Pennun hinta sisältää myös ensimmäisen vuoden jäsenyyden Paimensukuisen Lapinkoiran Seurassa sekä/tai Porokoirakerhossa pennunostajan niin halutessa.

Haaveita, mietteitä, ajatelmia ja toiveita 2016 - 2018...

Sijoitin kesän 2014 pentueesta (Rilla x Elmo) musta merkein Runo-tyttösen (Eidalun Argeia) kasvamaan ja odottamaan omaa vuoroaan, joka koittaa aikaisintaan vuonna 2017. Sitä ennen Runo tutustuu maailmaan oman ihmisensä kanssa, ja 2016 vuoden alussa on vuorossa terveystarkastukset ja mahdollinen luonnetestaus 2016 loppupuolella.

Sijoitimme kesän 2014 yhteistyöpentueesta (Oodi x Niila) Aina Valppaan Johannan kanssa taas yhdessä neitokoiran. Musta merkein -värinen Lykky-tyttö (Aina Valpas Rajaton Rakkaus) muutti emänsä kaveriksi kasvamaan ja odottamaan omaa vuoroaan, joka koittaa aikaisintaan vuonna 2017. Sitä ennen Lykky tutustuu maailmaan oman ihmisensä kanssa. Lykyn luonne- ja terveystarkastuksilla on suunnilleen sama aikataulu kuin Runolla, omaihmisten aikatauluista riippuen.

Tykkään tehdä yhteistyötä Aina Valppaan Johannan kanssa, joten ostimme joulun alla 2014 yhdessä narttupennun Reppulista (i. Eidalun Indikatiivi, e. Reppulin Ron-Durin). Tyttö pääsi Johannan tyttären ikiomaksi ystäväksi, ja tämä hallavan-värinen Moira-tyttönen (Reppulin Uinen Maia) opettelee elämän ihmeitä ja odottaa omaa vuoroaan vuoden 2017 loppupuolelle. Moira luonne- ja terveystarkastetaan luultavimmin aikaisintaan alkuvuonna 2017.

Kolmas yhteisomistuskoira Johannan kanssa on Lantun ja Pepen joulun jälkeen 2014 syntynyt tytär Elsa (Eidalun Giocoso), joka asuu omien ihmistensä luona Lahdessa. Elsalla lienee samansuuntainen aikataulu kuin Moiralla, eli aikaisintaan 2017 rupeamme tutkituttamaan niin terveyttä kuin luonnettakin, ja sitä kautta miettimään jatkoa.

Yrtin ja Kassun tytär Freya (Eidalun Abessiivi) syntyi keväällä 2015. Freyan sijoitin tähän lähelle Helsinkiin, ja Freyakin opettelee omien ihmistensä kanssa elämää, sääntöjä ja rajoja seuraavat vuodet. Aikaisintaan vuonna 2018 alkaa olla Freyan aika ensin käydä tutkittavana ja testattavana, ja sitten tulosten saavuttua siirtyä sulhojen kosiolistaa läpikäymään.