Pentuja

Odotetaan syntyväksi marraskuun puolivälissä 2019 yhteistyöpentue Aina Valpas kenneliin

Moira-neito (Reppulin Uinen Maia), meidän Maltin sisko, matkasi perheensä ukkoväen lomareissuun alkumatkan mukaan, ja saapui PK-seudulle sopivasti herkkupäivinään. Minä treffasin koirakuskin lentokentän kupeessa, mistä matkasimme suoraan Roki-herran tykö Karkkilaan. Tapaamisia kertyi usealle päivälle ja ajokilometrejäkin syntyi. Roki on varsin miehekäs mies, joka vetosi Moiraan, ja Moira tanssi ilotansseja tapaamisten jälkeen :D

Moira on 4-vuotias hyvärakenteinen, tyyni, rauhallinen, luottavainen ja ihmisten kanssa yhteisestä tekemisestä pitävä narttu. Moiralla on CC-lonkat, terveeksi tutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Moira on tutkittu geenitestein PRA-prcd-kantajaksi sekä DM- ja pompe-terveeksi.

Roki on 6-vuotias hyvärakenteinen, sopivan vilkas, pihalla pysyvä, omistajansa kanssa mielellään yhdessä touhuava uros. Rokilla on AA-lonkat, terveeksi 5/2019 uusintatarkastetut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Se on tutkittu geenitestein pompe-, DM- ja PRA-prcd-terveeksi. Rokilla on yksi aiempi pentue.

Pentueen sukutaulu on nähtävissä KoiraNetissä.

Syntynyt 29.8.2019 3u + 3n - kaikki varattu

Putti-Nuttunen (Eidalun Instruktiivi), meidän Nieidan emälinjaa suoraan alenevassa polvessa, liehakoi kotonaan elämänkumppaneitaan aamutuimaan kesäkuun 26. päivä niin intensiivisesti, jotta emäntänsä laittoi viestiä, että minun kannattaneisi kääntää autoni nokka kohti Putin miehelää. Vein Yrtin ja Maltin hoitoon, ajelin Putin kyytiini ja kimpassa köröttelimme Jyväskylään, Putti hienosti kiepillä takapenkillä. Ajomatka meni rauhallisesti, yöpymispaikkaamme tutustuminen puttimaisen uteliaasti, ja sitten suuntasimmekin sulholaan, missä Mosku-herra (Liekkas Barfe) oli valmis astumaan sulottaren vaikka aitauksensa silmäreikien läpi. Päästimme nuoren parin tutustumaan toisiinsa, mutta eipä siinä montaa korvaansupsuttelua tarvinnut, kun Moskun tiukassa syleilyssä Putti antautui noin 10 minuutin nalkkiin. Vierailumme Moskun pihassa kesti reilun vartin, eikä montaa hyttysenpuremaa ehtinyt kenellekään meistä tämän visiitin aikana tulla :D

Putti on 4-vuotias sirpakka, hyvärakenteinen, sopivan vilkas, eloisa ja ihmisten kanssa yhteisestä tekemisestä pitävä narttu. Omistajansa mukaan koira taipuisi lähes mihin tahansa harrastukseen, jos vain omistajan aikataulut mahdollistaisivat harrastamisen. Putilla on AA-lonkat, terveeksi tutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet ja terveeksi kuvattu selkä. Putti on tutkittu geenitestein PRA-prcd-, DM- ja pompe-terveeksi. Putti on luonnetestattu pistein 138+

Mosku on 8-vuotias hyvärakenteinen, rauhallinen, pihalla pysyvä, omistajansa kanssa mielellään yhdessä touhuava uros. Riistaviettiä löytyy niin, että oravat ajaa puuhun, muttei jää niitä haukkumaan. Moskulla on AA-lonkat, terveeksi 2/2018 uusintatarkastetut silmät sekä 01-kyynärät. Se on tutkittu geenitestein pompe-, DM- ja PRA-prcd-terveeksi. Moskulla on kaksi aiempaa pentuetta, joista selvittäessäni terveys- ja luonnekuulumisia sain kuulla pelkkää hyvää. Moskulla on näyttelystä EH.

Pentueen sukutaulu on nähtävissä KoiraNetissä. Pennuista odotetaan aktiivisia ja koiraharrastuksiin sopivia. Ei suositella pelkiksi kotikoiriksi.

Haaveita, mietteitä, ajatelmia ja toiveita 2019 - 2020...

Yrtin ja Kassun tytär Freya (Eidalun Abessiivi) syntyi keväällä 2015. Freyan sijoitin tähän lähelle Helsinkiin. Freya on syynätty AB-lonkkaiseksi, 00-polviseksi ja -kyynäräiseksi sekä tervesilmäiseksi nuoreksi neitokoiraksi. 2019 syksylle on varattu luonnetesti, jonka jälkeen on vuorossa sulhoehdokkaan kosinta tosimielellä.

Sijoitimme kesän 2018 yhteistyöpentueesta (Lykky x Aaro) Aina Valppaan Johannan kanssa taas yhdessä neitokoiran. Isla-neito muutti Helsinkiin, ja annetaan neitosen nyt kasvaa ja oppia koirien juttuja jokunen vuosi, ennenkuin ruvetaan sen pään menoksi mitään suunnittelemaan.

Eidalun-pennut luovutetaan aina Kennelliiton rekisteriin rekisteröityinä, mikrosirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina sekä Musti&Mirri-repulla ja hyvillä pentuohjeilla varustettuna. Pennun hinta sisältää myös ensimmäisen vuoden jäsenyyden Paimensukuisen Lapinkoiran Seurassa sekä/tai Porokoirakerhossa pennunostajan niin halutessa.