Pentuja

Odotetaan syntyväksi maalis-huhtikuun taitteessa 2021

Kasvattini Milan emäntä otti minuun yhteyttä, ja lähdettiin miettimään, josko Milalle ruvettaisiin miettimään toisia pentuja.

Mila on 6-vuotias vilkas, nopea ja sähäkkä, yhteistyöhaluinen narttu. Milan kanssa treenataan hakua, raunioita ja tottista, se rakastaa ihmisensä kanssa puuhailua, ja haluaa miellyttää. Sillä on voimakas riistavietti, eli saattaa lähteä pupun/oravan perään, mutta jos ihminen on tarpeeksi nopea, se haluaa miellyttää eikä lähde perään käskyn saatuaan. Lisäksi koira ei hauku turhia ja sitä on helppo kouluttaa. Mila on luonnetestattu (142+++) ja BH-kokeen suorittanut reipas ja hyvin motivoitavissa oleva harrastuskoira. Sillä on BC-lonkat, terveeksi 8/2020 uusintatutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet, terve selkä sekä terveeksi kuunneltu sydän. Se on tutkittu geenitestein PRA-prcd-, DM- ja pompe-terveeksi.

Koska alkuperäiset yhdistelmäsuunnitelmat eivät saaneet siipiä alleen, lähdimme kosimaan sulhaspojaksi tasapainoisen rauhallista, mutta toimintakykyistä ja kuuliaista, 6-vuotiasta kolmen terveen pentueen isää, komeaa herra Frodoa. Frodolla on AA-lonkat, terveeksi 1/2021 uusintatutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Ja sekin on geenitesteiltään PRA-prcd-, DM- ja pompe-terve.

Pariskunta riiasi tammikuussa yhden viikonlopun. Mila esitteli sulholleen pihaansa, pientareita ja peltoja, ja kun ajankohta oli otollinen, kaappasi Frodo morsiamensa tiukkaan syleilyyn ja nalkitti tämän lumihangille reiluksi vartiksi. Näin ollen odotamme pentuja syntyväksi maaliskuun ihan lopussa, joka tarkoittaa, että ne ovat luovutusiässä noin toukokuun puolivälin jälkeen. Pennut syntyvät ja kasvavat Milan omassa kodissa Hyvinkäällä, mutta ne rekisteröidään Eidalun-pennuiksi.

Suunnitellun pentueen sukutaulu on nähtävissä KoiraNetissä. Pennuista odotetaan vilkkaita, erilaisiin harrastuksiin sopivia koiria. En suosittele pelkiksi koti- ja seurakoiriksi. HUOM! Luultavimmin tarpeeksi harrastavia koteja on löytynyt jo, kiitos kaikista yhteydenotoista!

Haaveita, mietteitä, ajatelmia ja toiveita 2021 - 2023...

Tykkään tehdä yhteistyötä Aina Valppaan Johannan kanssa, joten ostimme joulun alla 2014 yhdessä narttupennun Reppulista (i. Eidalun Indikatiivi, e. Reppulin Ron-Durin). Rauhallinen ja tasapainoinen, missä tahansa ja kenen kanssa vain kotonaan oleva Moira (Reppulin Uinen Maia) sai pennut kesällä 2020 Aina Valpas kenneliin, ja suunnittelemme astutettavamme sen vielä toistamiseen, eli ehkä loppuvuodesta 2021 tai alkuvuodesta 2022, riippuu juoksuista. Moiralla on CC-lonkat, terveet silmät, polvet ja kyynärät. Urospohdinnat ovat käynnissä.

Sijoitimme kesän 2018 yhteistyöpentueesta (Lykky x Aaro) Aina Valppaan Johannan kanssa yhdessä neitokoiran. Isla-neito (Aina Valpas Loputon Kauneus) muutti Helsinkiin, se terveystutkittiin ja luonnetestattiin syksyllä 2021 tuloksin priimaa: AA-lonkat, 00-kyynärät, 00-polvet, terveet silmät ja terve selkä sekä 157 +++ eli laukausvarma. Ehkä 2021 lopulla tai 2022 on sitten Islan vuoro. Urospohdinnat ovat käynnissä.

Ja koska yleisesti ottaen tykkään tehdä kasvatushommissa yhteistyötä, Putin ja Moskun tytär Jumi (Eidalun Absolutiivi) muutti syksyllä 2019 Jyväskylään Illakko-kenneliin. Jumista odotetaan Illakon kantanarttua, mutta annetaan Jumin nyt kasvaa ja kehittyä, oppia temppuja ja tapoja, ja palataan Jumin tulevaisuudensuunnitelmiin aikaisintaan vuonna 2022. Jumin ekat pennut syntyvät Illakko kenneliin Jyväskylään.

Ja taas Aina Valppaan Johannan kanssa sijoitimme koiran, kesän 2020 yhteistyöpentueesta (Moira x Jänkä) Elve-neitosen (A V Aamuauringonansa). Elve saa kasvaa ja kehittyä perheensä kanssa, oppia ja ihmetellä, ja ehkä 2023 ruvetaan pohtimaan Elven terveystarkastuksia ja luonnetestailua.

Lisäksi on ollut puhetta joidenkin kasvattinarttujeni omistajien kanssa, että mahdollisesti saatamme suunnitella pennuttavamme myös heidän koiransa ns. leasing-menetelmällä, tavalla, jolla Eidalun kennelissä on syntynyt jo useampi pentue. Näin varmistetaan geenipoolin monimuotoisuuden jatkumisen, kun useampi koira saa yhdet pennut valvotusti ja sovitusti.

Eidalun-pennut luovutetaan aina Kennelliiton rekisteriin rekisteröityinä, mikrosirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina sekä Musti&Mirri-repulla ja hyvillä pentuohjeilla varustettuna. Pennun hinta sisältää myös ensimmäisen vuoden jäsenyyden Paimensukuisen Lapinkoiran Seurassa sekä/tai Porokoirakerhossa pennunostajan niin halutessa.