Pentuja

Syntynyt 22.1.2018, 3n + 3u - varattuja

Mila kävi marraskuisena iltana pyöräyttämässä häntäänsä Haminan suunnalla sulhasensa Ruubenin luona. Ensin Mila halusi tietenkin tanssahdella juurisataneella hangella urhonsa kanssa, mutta myöntyi korvasupsuttelujen ja huulipusujen jälkeen Ruubenin tiukkaan syleilyyn, ja nalkki kestikin lopulta 26 minuuttia.

Mila on 3,5-vuotias vilkas, nopea ja sähäkkä, yhteistyöhaluinen narttu. Milan kanssa treenataan hakua, raunioita ja tottista, se rakastaa ihmisensä kanssa puuhailua, ja haluaa miellyttää. Sillä on voimakas riistavietti, eli saattaa lähteä pupun/oravan perään, mutta jos ihminen on tarpeeksi nopea, se haluaa miellyttää eikä lähde perään käskyn saatuaan. Lisäksi koira ei hauku turhia ja sitä on helppo kouluttaa. Mila on luonnetestattu (142+++) ja BH-kokeen suorittanut reipas ja hyvin motivoitavissa oleva harrastuskoira. Sillä on BC-lonkat, terveeksi 10/2017 uusintatutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Se on tutkittu geenitestein PRA-prcd- ja DM-terveeksi, lisäksi polveutumisen perusteella tiedetään, että Mila on myös pompe-terve.

Ruuben on 7,5-vuotias itsetietoinen ja varmaluonteinen luonnetestattu uros (159+++). Se on kotona rauhallinen, ilmottaa tarpeen vaatiessa (outoon aikaan oudossa paikassa) tulijoista. Se on aina valmis lähtemään mukaan hommiin. Ihmisten ilmoilla lunki. Riistaviettiä löytyy jonkin verran. Paimennustaipumusta löytyy ainakin ponin paimennukseen... Ääntä lähtee metsässä ja leikkiessä, muuten sisätiloissa suht hiljainen. Ruben on hyvin kontaktihaluinen. Sillä on BB-lonkat, terveeksi 10/2016 uusintatarkastetut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Se on tutkittu geenitestein pompe-terveeksi ja DM-kantajaksi, PRA-prcd-testiä sille ei (vielä) ole tehty.

Odotetun pentueen sukutaulu on nähtävissä KoiraNetissä.

Syntynyt 28.2.2018, 2n + 5u - varattuja

Runo halusi synkata siskonsa kanssa juoksuajankohdan, ja saada pennut melkein samaan aikaan. Näin ollen kosiomenot Savun luona käynnistyivät joulukuun loppupäivinä (28.12.) "seurustelun" ja yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Seuraavana päivänä Savu olikin sitten sitä mieltä, että nyt on seukkailut seukkailtu ja ryhdytään hommiin. Näin ollen kaupunkilaisjannu saatteli morsionsa autotallin ulosajorampin nurkkaan, ja nalkitti neidon 10 minuutiksi emäntien huudahdellessa ihastuneina ympärillä :) Sama toistui uuden vuoden aattona, ja nyt ihmetellään uudenvuoden "rakettinaketteja" pentulaatikossa.

Runo on 3,5-vuotias siskoaan rauhallisempi, sievä ja miellyttämisenhaluinen neito, arjessa helppo koira. Vieraille ihmisille hieman pidättyväinen, mutta kun sen kanssa pääsee kaveriksi, niin siitä saa kyllä erittäin rakastavan ystävän. Tulee pääasiassa kaikkien koirien kanssa toimeen. Runon kanssa vaelletaan ja retkeillään paljon, lisäksi on käyty lampailla. Saalisviettiä Runolta löytyy ja rusakot bogataan jo kaukaa. Riistaviettiä ei kuitenkaan - aina on palattu pyrähdyksen jälkeen emännän tykö. Mila on enemmän rempseä rämäpää, kun taas Runo on nimensämukaisesti runosielu :). Runo on luonnetestattu (129+++) hajuerottelua ja hömppätokoa harrastava koira. Sillä on BB-lonkat, terveeksi 11/2017 tutkitut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Se on tutkittu geenitestein DM-terveeksi, polveutumisen perusteella tiedetään, että Runo on pompe-terve. PRA-prcd-status selvitetään ennen pentujen luovutusta.

Savu on 5,5-vuotias avoin ja hurmaava stadilaiskundi, joka on luonnetestattu (144+++). Savu on arjessa helppo, rauhallinen ja iloinen kaveri. Luotettava ja kiltti pientenkin lasten seurassa. Kotioloissa hiljainen, juttelee mielellään muttei hauku. Harrastuksissa ja innostuessaan antaa intonsa kuulua ja näkyä. Savu sopeutuu nopeasti uusiin asioihin. Muiden koirien kanssa avoin ja sosiaalinen mutta oman arvonsa tunteva. Ei merkittävää riistaviettiä. Savun kanssa harrastetaan omaksi iloksi tokoa, rallytokoa ja pelastushakua ja -raunioita. Savun kanssa on käyty muutaman kerran paimentamassa lampaita. Sillä on AA-lonkat, terveeksi 12/2016 uusintatarkastetut silmät sekä 00-kyynärät ja 00-polvet. Polveutumisen perusteella tiedetään, että Savu on pompe-, DM- ja PRA-prcd-terve.

Suunnitellun pentueen sukutaulu on nähtävissä KoiraNetissä.

Eidalun-pennut luovutetaan aina Kennelliiton rekisteriin rekisteröityinä, mikrosirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina sekä Musti&Mirri-repulla ja hyvillä pentuohjeilla varustettuna. Pennun hinta sisältää myös ensimmäisen vuoden jäsenyyden Paimensukuisen Lapinkoiran Seurassa sekä/tai Porokoirakerhossa pennunostajan niin halutessa.

Haaveita, mietteitä, ajatelmia ja toiveita 2018 - 2020...

Sijoitimme kesän 2014 yhteistyöpentueesta (Oodi x Niila) Aina Valppaan Johannan kanssa taas yhdessä neitokoiran. Musta merkein -värinen Lykky-tyttö (Aina Valpas Räiskyvä Rakkaus) kävi 11/2017 eläinlääkärin syynissä, ja tulokset tulivat Kennelliitosta täysin puhtaina, parasta A-luokkaa edustaen. Lykky treffaa sulhonsa seuraavista juoksuista, ja pennut rekisteröidään Aina Valppaiksi.

Tykkään tehdä yhteistyötä Aina Valppaan Johannan kanssa, joten ostimme joulun alla 2014 yhdessä narttupennun Reppulista (i. Eidalun Indikatiivi, e. Reppulin Ron-Durin). Tyttö pääsi Johannan tyttären ikiomaksi ystäväksi, ja tämä hallavan-värinen Moira-tyttönen (Reppulin Uinen Maia) opettelee elämän ihmeitä ja odottaa omaa vuoroaan vuoden 2018 loppupuolelle. Moira luonne- ja terveystarkastetaan luultavimmin alkuvuonna 2018.

Yrtin ja Kassun tytär Freya (Eidalun Abessiivi) syntyi keväällä 2015. Freyan sijoitin tähän lähelle Helsinkiin. Freya on syynätty AB-lonkkaiseksi, 00-polviseksi ja -kyynäräiseksi sekä tervesilmäiseksi nuoreksi neitokoiraksi. 2018 suunnitellaan luonnetestiä, jonka jälkeen sulhoehdokkaiden kosintaa.

Kolmas yhteisomistuskoira Johannan kanssa on meidän Maltin tytär Ymmi (Reppulin Carnen), joka asuu omien ihmistensä luona Lahdessa. Ymmin aikataulu tutkimusten ja muiden suhteen on, että n. 2020 ryhdytään Ymmiä hätyyttelemään tutkittavaksi ja syynättäväksi, siihen asti tyttönen nuuskuttelee maailmaa vapaasti.

Lisäksi suunnitelmissa on tehdä yhteistyöpentuja kasvattien omistajien kanssa. Tulevina vuosina Milan lisäksi astutetaan ei-sijoituskoirista ainakin Instruktiivi (Nuttu) ja Grazioso (Ruska). Kiitos jo etukäteen koirien perheille luottamuksesta <3