Toisen polven Eidalun-pentuja, viides pentue

Nuttu-neiti (Eidalun Elatiivi) ja Lunta-lappalainen (Reppulin Taur-Dil) olivat "silleen"! Sateisena ja tuulisena itsenäisyyspäivän iltana Nuttu leikki vaikeasti tavoiteltavaa, mutta antautui kuitenkin himojensa vietäväksi Sörnäisten rantatien viereisellä merenrannalla myrskyn tuivertaessa turkit sekaisin. 20 minuutin nalkki sai tytön polvet veteläksi ja itkun silmään, mutta onneksi Lunta kesti koettelemuksen kuin kunnon mies ikään.

Nuttu, pidettyään meitä vajaan viikon jännityksessä keikkuvien lämpöjensä kanssa, alkoi perjantaina 8.2.2008 antaa tosissaanotettavia merkkejä pian lähestyvästä synnytyksestä. Aamupäiväksi sain nakitettua Sofian - tulevan Eidalun urospennun emännän - meille Nuttu-passiin ja iltapäiväksi mieheni siirtyi etätöihin. Itse kipitin vauhdilla, ilman ylimääräisiä mutkia, iltapäivällä töistä kotiin seuraamaan hitaasti edistyvää synnytystä. Illalla Leena - tuleva sijoituskoiran emäntä - saapui tukijoukkoihin Nutun seuraneidiksi, kun oma aikani tietenkin kuluu joka ilta lasten nukutuspuuhissa. Läähättelyä ja röyhtäilyä. Hitaasti, mutta varmasti tapahtuvaa avautumista.

Ennen puolta yötä päätimme, että menemme odotusajaksi pitkäksemme. Noora ilmoitti pääsevänsä meille yhden jälkeen, jolloin kävimme Nuttusen kanssa vielä pisukeikalla päästämässä Nooran sisälle. Nooran seurattua Nutun melko reipasta olemusta, päädyimme mittaaamaan lämmöt, ja tyrmistykseksemme ne näyttivät 36.88. Noora päätti lähteä takaisin kotiin ja minä vaihdoin yöpuvun, pesin hampaat ja painuin punkkaan. Puolen tunnin välein kuitenkin hiippailin työhuoneeseen vakoilemaan tilannetta, mutta mitään ei neljään mennessä ollut tapahtunut. Sitten nukahdin.

Viisi vaille viisi Leena kävi herättämässä minut kiire äänessään, ja juostessani työhuoneeseen ajattelin, että kas, menihän ne vedet ja alkaahan tämä. Mutta kun pääsin kämpän toiseen päähän, löytyi pentulaatikosta kolme pentua, joista yksi oli juuri syntynyt! Me olimme onnellisesti nukkuneet synnytyksen alkamisen ohi! Nooralle pikapuhelu ja sitten seuraamaan neljännen pennun esiinmarssia. Viides ja kuudes tulivat hieman hitaammalla tahdilla, ja koko homma oli puoli seiskan jälkeen ohi. Täytyy sanoa, että tämä oli ehdottomasti helpoin synnytys missä olen koskaan ollut mukana. On nämä lappalaiset vaan luonnollisia koiria!

Nutun ja Luntan tyttäret: hallava, piirtokuono ja tähtiniska.

Nutun ja Luntan pojat: Mustatäplämaha, mustamerkein poika sekä hanskatassu

 

Eidalun Kennelin viidennen pentueen sukutaulu
BH Reppulin Taur-Dil Tuiskuturkin Esko Pilko Peski Suohkku
Peski Oili
Tuiskuturkin Saana Peski Hermes
Fin TVA Naigu
Reppulin Tar-Elendil Reppulin Tor Tammikilpi Noppe
Reppulin Tanta Piipari
Pukranvaara Puura Reppulin Saruman
Peera
Eidalun Elatiivi Pilvipolun Aaku Peänu Dimma Huhtun Niila
Bawko
Irene Jeri
Pamina
Liehkun Albmi Nutukas Hur Mur Nalle
Nilla
Liehkun Biegga Fin MVA Kievraduv'va Palca
Liehkun Valli