Nuttu (Eidalun Elatiivi)

Syntynyt 23.1.2005, kasvattaja Anu Ylimaa
Terveet silmät, lonkat A, kyynärät ja polvet 0-0, PRA-prcd-geenin kantaja (B)
Nuttu on Tapaluokka-pentujen emä, Nutulla on kolme tytärtä ja kolme poikaa.

Ensimmäinen oma kasvattini sai Eidalun-pennut helmikuussa 2008

Nuttu-neiti kuoriutui toukasta perhoseksi

Sallan ja Sarin huostaansa ottama neiti nelonen, eli Eidalun kennelin ensimmäisen pentueen neljäs pentu Elatiivi, Nuttuna paremmin tunnettu topakka tyttönen on hurmannut perheensä, naapurinsa (saaden paimensukuiskannan naapuritalossa kasvamaan...) ja naapuruston koirakannan. Kettutyttö on hoivannut ketunpoikia, katkaissut kulmahampaastaan palan, pelotellut mörköjä ja epäilyttäviä hiippailijoita tiehensä... Kuten Bengt Söderholm sanoi Nutun luonnetestin jälkeen "lapinkoirat ovat aivan liian aliarvostettu rotu. Tästäkin koirasta olisi vaikka mihin."

Nuttu on pieni, siro ja vilkas koira (n. 42cm, 13kg); työlinjainen bordercollie lapinkoiran valepuvussa ;D Nuttu on nokkela, se keksii nopeasti mitä siltä halutaan, se oppii lähes heti niin hyvät kuin huonotkin asiat. Nuttu ei tarvitse toistoa lähes ollenkaan, vaan sen kanssa pitää olla itsekin järjissään keksiessään uusia opittavia temppuja. Nuttu tykkää tehdä yhdessä ihmisten kanssa, aivan sama mitä. Ja Nuttu näkee kaiken, se on hetkittäin ärsyttävää, kun hämärässä se myös sitten kuvittelee näkevänsä ja pöhähtelee haamuilleen. Nuttu ei hauku, mutta ollessaan iloinen se ulvoo (siis ulkona, sisällä se -kään- ei päästä ääntäkään). Ja silti kaikesta energisyydestään huolimatta, se osaa rauhoittua, jos mitään puuhaa ei ole. Lyhyesti: Nuttu on Nieidan parannettu versio ;)

Koe- ja testituloksia

Luonnetesti 10.6.2007

Tuomareina Bengt Söderholm ja Jorma Piiroinen

Toimintakyky +1 kohtuullinen

Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty

Taisteluhalu +3 suuri

Hermorakenne +1 hieman rauhaton

Temperamentti +1 erittäin vilkas

Kovuus +3 kohtuullisen kova

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukausvarma +

Yht. 170 p.

Näyttelyt ja Katselmukset

Näyttelytulos 3.9.2006 NUO EH3

Helsinki, tuomarina Toni Jackson

Good size bitch of good bone. Very attractive parkki colour. Head still needs to mature but stop is present. Little narrow in the front legs. Good angulation. Needs more undercoat. Moves well.

Katselmustulos 22.4.2007 AVO1 punainen nauha

Helsinki, tuomarina Piritta Hynninen

Erittäin hyvä tyyppi. Hyvät mittasuhteet ja kulmaukset. Erittäin kaunis pää, aavistuksen suuret korvat. Hieman kapea edestä ja takaa. Hyvä luonne, mutta ei tänään oikein esiinny edukseen juoksun vuoksi. Hyvä karvalaatu.

Sukutaulu

Nutun sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.