Nere (Piiparipojan Nerea)

Syntynyt 17.9.2004, kasvattaja Henni Oksanen, Piiparipojan kennel
Terveet silmät, lonkat AB, kyynärät ja polvet 0-0, PRA-prcd-terve (A)

Nerellä on yhdet pennut Eidalun kennelissä, kaksi narttua ja kolme urosta.

Neren kotiväki kertoo koirastaan (päivitetty 10.1.2008):

Nerehän hoiti ensimmäisen pentueensa todella hyvin. Ekana päivänä avustin pentujen pyllynputsauksessa ja sen jälkeen Nere hoiti senkin homman hyvin. Pentujen imetys sujui niin hyvin, että vielä seitsemän viikkoisetkin saivat maitoevään juuri ennen kotiutusta omiin koteihinsa. Voitto ja Nalle tietenkin nautiskelivat pidempään Voittohan lähti 8 viikkoisena.

Pennut ovat kaikki varsin sosiaalisia, leikkisiä ja näyttävät oppivan asioitakin ihan emänsä malliin. Voitto nyt on ihan omaa luokkaansa, luulenpa, että siitä tulee oikein "sirkuskoira", kun sen emännällä on niin ihanan paljon aikaa ja energiaa opettaa sille temppuja. Muut pennut ovat käyneet tottis-pentukurssin.

Neren kanssa jatkan TOKOa edelleen. Alo-luokan valmiudet alkaa olla. Nere on edelleen hyvin leikkisä, hyvin sosiaalinen (ei rähjää) hyvin tottelevainen ja kuuntelee ohjeita ja tuntuu välillä lukevan ajatuksiakin. Kun vanhin poikamme oli opiskeluistaan joululomalla ja kävi Neren kanssa pitkillä metsälenkeillä, hän hämmästeli, kuinka hyvin Nere oli sielläkin ihan sanallisetsi ohjailtavissa suuntaa jos toiseen.

Nere on selvästi vilkkaampi kuin poikansa Nalle. Nykyään kuitenkin Nere rauhoituu jo hyvin odotustilanteissa. Esimerkiksi tokossa Nere odottaa rauhassa maassa makuulla tekemisvuoroaan. Kyläpaikassa Nere ensin tutkii ja sitten rauhoittuu, mutta on hyvin kiinnostunut kaikesta.

Syksyllä vähän jännäsin, mitä Nere tuumaa Helsingistä, kun ei ollut koskaan ollut mm. hississä. Hyvin meni ja Nere ei ihmetellyt mitään. Eläinlääkäri saa kyllä housut tutisemaan, mutta Nere silti antaa hyvin tutkia itsensä.

Niin luonnetestimmehän oli aika fiasko. Näin jälkiviisaana voin todeta, että Nere oli kyllä ihan liian nuorikin testattavksi, ihan murkkukakara vielä. Olisi kannattanut testata myöhemmin. Jouduimme odottamaan vuoroamme aika pitkään sateessa ja Nere ehti kuulla jo laukaukset kolme kertaa. Nere oli jo testiin lähdettäessä hieman kuormittunut ja kuormitus sitten vain lisääntyi. Katsoimme Anun, Hennin sekä Nooran kanssa videolta myöhemmin Neren testitilanteen ja paukkualttius on kyllä kysymysmerkillä. Koska koira pysyi paukkeessa ihan paikallaan ja vasta selvästi myöhemmin vetäisi poispäin, kuten teki koko lopputestin ajan muutenkin. Siis luonnetestiin ei kannattaisi turhan nuorena mennä!

Kotona Nere on leikkisä, sopuisa pari Nallen kanssa. Nalle on oikea sohvaperuna, siis niin superrauhallinen. Lähtee kyllä leikkiin, kun Nere houkuttelee ja ulkona mennä viilettää. Nere on välillä sisällä hyvin huomaamaton, oleilee jossain viereisessä huoneessa uinaillen tai sivustalla seurailee tapahtumia. Yöt nukkuu vieressä - on vähän ahdasta välillä ;).

Pidän Neren luonteesta: avoin, sosiaalinen, leikkisä, oppivainen, kuuntelee ja vaikka onkin suhteellisen vilkas, se ei kuitenkaan rauhaton.

Sivun kuvat © Arja Tomminen 2005

Koe- ja testituloksia

Möllitoko 7. 6. 2005

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 1min 5

Seuraaminen kytkettynä 8.5

Maahanmeno 7.5

Luoksetulo 8

Seisominen 5

Vapaahyppy 6

Kokonaisvaikutus 9 (hyvä kontakti, harjoittelulla hyvä koirakko)

Yhteispisteet 129

E-HKP Toko-cup 26. 7. 2005

Tuomarina Samuli Juntto

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 1min 7

Seuraaminen kytkettynä 9

Maahanmeno 8.5

Luoksetulo 9

Seisominen 9

Vapaahyppy 9

Kokonaisvaikutus 9

Yhteispisteet 156 / 2p

Möllitoko 22. 8. 2005

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 1min 7.5

Seuraaminen kytkettynä 8

Liikkeestä maahanmeno 8

Luoksetulo 8

Liikkeestä seisominen 10

Estehyppy 9

Kokonaisvaikutus 9

Yhteispisteet 151.5 / 2p

Vuoden 2005 Janakkalan koirakerhon toko-ranking itu-luokka sija 3

Poropaimennustesti suoritettu hyväksytysti kevättalvella 2006

Näyttelyt ja Katselmukset

Katselmustulos 19. 3. 2005 PEN 1/6 (punainen nauha)

Helsinki, tuomarina Heljä Manninen

Hyvä luonne. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Tällä hetkellä hyvärunkoinen narttu. Niukat kulmaukset edessä. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, hyvin sivulta.

Näyttelytulos 3.9.2006 NUO EH

Helsinki, tuomarina Toni Jackson

Good size bitch. Coat is thick and of good texture. Good angulation. Moves with power behind but very narrow in the front. Head proportions are a little long and needs more width in skull and muzzle. Little timid in temperament.

Harrastukset

Tottis ja möllitokoilu

Sukutaulu

Neren sukutaulun ja sukusiitosprosentin löydät Kennelliiton KoiraNetistä.